Op zoek naar Anastasia!

Op zoek naar Anastasia: De Russische tsaar Nicolaas liet vanaf 1916 waardevolle bezittingen op een geheime locatie verbergen.

Dit deed hij omdat de communisten steeds machtiger werden. De coördinaten van deze geheime locatie liet Nicolaas graveren in een zilveren Fabergé ei.

Toen de communisten in 1918 de tsaar en zijn familie vermoordden, wist dochter Anastasia te ontsnappen, met het Fabergé ei. Daarna ontbreekt van Anastasia en het Fabergé ei ieder spoor, totdat…

De Russen in 1945 Berlijn veroveren en de archieven van Nazi Duitsland in handen krijgen. Hierin wordt melding gemaakt van een Duitse huiszoeking waarbij een zilveren Fabergé ei in beslag werd genomen. Locatie… Nederland.

En hier begint het verhaal van ‘Op zoek naar Anastasia’.

Kenmerkend aan onze scripts!

 

Het script is op maat gemaakt voor het exacte aantal spelers.

aantal rollen zijn door mannen en/of vrouwen te spelen.

script is origineel en in eigen beheer geschreven

download  is inclusief muziek & geluidsfragmenten.

Het verhaal

We volgen de hoofdpersoon Trees Knip. Zij verdween in de oorlog, maar keert in 1946 weer terug naar café ‘De Remise’, waar zij eerder werkte.

Kroegbaas Leo geeft haar onderdak, maar heeft geen werk voor haar. Dus besluit Trees op de plaatselijke middelbare school te gaan werken. Daar ontmoet zij Ruud Westra, waar ze verliefd op wordt. Leo zelf is ondertussen met zijn zus Joke bezig om eten per trein naar België te smokkelen.

Dan is er ook freule van Ravenstein. Zij heeft haar antiekwinkel weer geopend. De freule ontmoet Karel van Kunst tot Kitsch om de kunsthandel weer op te starten.

Maar wat doen die twee onbekende mannen in het dorp. Zij hebben vragen over een overleden dorpsbewoonster die niemand kent. De mannen zoeken duidelijk naar iets of iemand, maar wat?

Dan krijgt Karel van Kunst tot Kitsch opeens iets aangeboden van een locale boer. Deze aankoop zet alle verhoudingen vanaf dat moment op scherp.